Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛεκές από makeup στα ρούχα; Έτσι, θα τον εξαφανίσεις!

Λεκές από makeup στα ρούχα; Έτσι, θα τον εξαφανίσεις!

Σε όλες έχει συμβεί. Την ώρα που βάζεις makeup για έναν ανεξήγητο λόγο «πετάγεται» στην μπλούζα σου. Βάζεις σκιά και λερώνεις το μανίκι λίγο πριν φύγεις από το σπίτι. Λεκές από makeup στα ρούχα; Μην πανικοβάλλεσαι, μπορείς να τον εξαφανίσεις!

Τι κάνεις όταν κατά λάθος λερώνεις την μπλούζα σου με concealer ή όταν πέφτει λίγη πούδρα πάνω στη μπλούζα σου; Ή πόσες φορές έχεις λερώσει τη μπλούζα σου επειδή είχε makeup στο χέρι σου; Κι αντί να καθαρίσεις τον λεκέ από makeup στα ρούχα, εσύ πάνω στον πανικό σου τα κάνεις χειρότερα.


Πώς αφαιρείς τον λεκέ από makeup; Με τα παρακάτω tips!

Πέτα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και τις διάφορες λοσιόν

Μπορεί να νομίζεις ενστικτωδώς ότι θα αφαιρέσεις τον λεκέ από makeup από τα ρούχα με τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αντιθέτως θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Τα συγκεκριμένα μαντηλάκια έχουν φτιαχτεί για το δέρμα και απλώς θα εξαπλώσουν το μακιγιάζ σε όλο το ύφασμα, αντί να το αφαιρέσουν, όπως υποθέτεις. Μην χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ γιατί, μεταξύ άλλων, μπορεί να αφήσουν έναν λεκέ στο ύφασμα.

Για κρέμες και λάδια

Αν πέσει πάνω στη μπλούζα σου κρέμα ή λάδι, τότε η λύση είναι το απορρυπαντικό για τα πιάτα. Ναι, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις την κρέμα ή το λάδι από το ύφασμα.

Τοποθέτησε απλώς μικρή ποσότητα από το απορρυπαντικό για τα πιάτα πάνω στον λεκέ, τρίψε ελαφρά και ξέπλυνε με νερό.

Για υγρά και πούδρες

Για υγρά foundations και παρόμοια προϊόντα μακιγιάζ, πρέπει να χρησιμοποιήσεις αμέσως υπεροξείδιο του υδρογόνου για να διαλύσεις το προϊόν προτού απορροφηθεί και εξαπλωθεί στο ύφασμα.

Όσον αφορά τις πούδρες, μπορείς απλά να πλύνεις το ύφασμα στο χέρι ή στο πλυντήριο.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/lekes-apo-makeup-sta-roycha-etsi-tha-ton-exafaniseis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ