Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΈρευνα: Ποια είναι η ιδανική ποσότητα ύπνου για μεσήλικες και ηλικιωμένος

Έρευνα: Ποια είναι η ιδανική ποσότητα ύπνου για μεσήλικες και ηλικιωμένος

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τα πρότυπα ύπνου και οι ανάγκες τους αλλάζουν δραστικά. Είναι σημαντικό για μεσήλικες και ηλικιωμένους να καταλάβουν πόσο ύπνο χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς και σε εγρήγορση.


Για ενήλικες ηλικίας 18 έως 64 ετών, το National Sleep Foundation συνιστά 7-9 ώρες ύπνου τη νύχτα. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός μπορεί να μην είναι ακριβής για τον μεσήλικα και τους ηλικιωμένους πληθυσμούς. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Αμερικανική Γηριατρική Εταιρεία, η ιδανική ποσότητα ύπνου για μεσήλικες και ηλικιωμένους είναι 7-8 ώρες τη νύχτα. Αυτή είναι ελαφρώς μικρότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα για τους νεότερους ενήλικες, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του εύρους αυτού που θεωρείται υγιές.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα άτομα που κοιμόντουσαν 8 ή περισσότερες ώρες τη νύχτα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία τους, όπως αύξηση βάρους, κατάθλιψη και καρδιακές παθήσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι ο πολύς ύπνος μπορεί να είναι εξίσου επιζήμιος για την υγεία του ατόμου με τον πολύ λίγο ύπνο.

Ο σωστός ύπνος είναι σημαντικός για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Τα μεσήλικα και τα ηλικιωμένα άτομα θα πρέπει να στοχεύουν σε 7-8 ώρες ύπνου τη νύχτα και θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους εάν έχουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα ύπνου τους. Μια καλή βραδινή ξεκούραση είναι το κλειδί για έναν υγιεινό, δραστήριο τρόπο ζωής.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ