Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου;

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου;

Ήξερες εσύ ότι τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου; Και μάλιστα άμεσα και περισσότερο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Πώς γίνεται αυτό; 


Μπορεί να έχεις παρατηρήσει μερικές φορές πως τα φυτά σου φτιάχνουν τη διάθεση. Δεν είναι τυχαίο. Κι αυτό γιατί τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία και τον ψυχισμό σου, ενώ μερικές έρευνες έχουν δείξει πως σε βοηθούν και να διαχειριστείς το άγχος σου. Πώς, όμως, συμβαίνει αυτό;

Φυτά και άγχος

Όπως ήδη έχουμε πει, τα φυτά σε βοηθούν να διαχειριστείς το άγχος σου. Έχει, μάλιστα, αποδειχθεί πως όσοι δουλεύουν σε χώρο με φυτά είναι πιο παραγωγικοί (Πόπη ακούς; Θα βάλουμε φυτά στο γραφείο!) σε σχέση με εκείνους που εργάζονται χωρίς φυτά ή λουλούδια. Επιπλέον, πέρα από το στρες, έρχεται σε ισορροπία και η αρτηριακή πίεση.

Καθαρισμός αέρα

Σίγουρα στη βιολογία όταν ήσουν μικρός θα είχες μάθει σχετικά με το πώς επηρεάζουν τα φυτά τον αέρα ενός δωματίου. Ε λοιπόν, μπορεί πολλοί να λένε ότι δεν κάνει να κοιμάσαι σ’ ένα δωμάτιο με φυτά, όμως για να δουλεύεις εκεί δεν λένε κάτι έτσι; Άλλωστε, μια μελέτη της NASA τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα.

Φροντίδα φυτού

Η φροντίδα ακόμα και ενός μόνο φυτού μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ψυχική σου υγεία κι αυτό γιατί η ενασχόληση εν γένει με τα φυτά καθαρίζει το μυαλό σου, σε ηρεμεί, διώχνει το άγχος και σε κάνει δημιουργικό. Η ενασχόληση αυτή σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες και αυξάνει τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητά σου.

Πηγή θετικής ενέργειας

Έχεις ακούσει για το Feng shui; Ε λοιπόν πολλές σχολές φιλοσοφικής σκέψης, όπως και το Feng shui ισχυρίζονται πως ορισμένα φυτά αποτελούν πηγή θετικής ενέργειας. Προσελκύουν, δηλαδή, τη θετική αύρα και προσφέρουν ευεξία, πέρα από το γεγονός φυσικά ότι ομορφαίνουν το χώρο που βρίσκεσαι.

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/pos-ta-fyta-epireazoyn-tin-psychologia-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ