Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΈρευνα: Πώς ένα αβοκάντο την εβδομάδα μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Έρευνα: Πώς ένα αβοκάντο την εβδομάδα μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αβοκάντο είναι νόστιμα. Γνωρίζατε όμως ότι η κατανάλωση μόνο ενός αβοκάντο την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων;


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι άνθρωποι που τρώνε ένα αβοκάντο την ημέρα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο από εκείνους που δεν τρώνε. Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ένα αβοκάντο την ημέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο από εκείνους που δεν το έκαναν.

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα από περισσότερα από 25.000 άτομα που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο για σχεδόν 14 χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ένα αβοκάντο την ημέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν αβοκάντο. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ένα αβοκάντο την ημέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο από εκείνους που δεν το έκαναν.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ Dariush Mozaffarian, είπε ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. «Αυτή η μελέτη παρέχει πειστικά στοιχεία ότι η κατανάλωση αβοκάντο σχετίζεται με βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία», είπε.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι τα ευρήματα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή, καθώς η μελέτη ήταν παρατηρητική και όχι τυχαία. Ωστόσο, τα ευρήματα προσθέτουν στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να είναι καλό για την καρδιά σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ