Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕξέταση αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού έως και πέντε χρόνια πριν...

Εξέταση αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού έως και πέντε χρόνια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων

Οι ερευνητές έχουν κάνει μια συναρπαστική ανακάλυψη στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού: μια εξέταση αίματος μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο έως και πέντε χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Το τεστ είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ταχύτερη και ακριβέστερη διάγνωση και θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές.


Μια ομάδα ερευνητών από την Ολλανδία ανέπτυξε μια καινοτόμο εξέταση αίματος, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία πρωτεϊνών που απελευθερώνονται από τα καρκινικά κύτταρα του μαστού. Το τεστ χαιρετίζεται ως μια σημαντική ανακάλυψη στην έγκαιρη ανίχνευση ενός καρκίνου που επηρεάζει μία στις οκτώ γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εξέταση αίματος είναι μη επεμβατική και εξαιρετικά ακριβής. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι εντόπισε καρκίνο του μαστού με ακρίβεια 97,3%. Είναι μια τεράστια πρόοδος στην υπάρχουσα τεχνολογία, η οποία συχνά βασιζόταν στην αυτοεξέταση και στη μαστογραφία για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.

Η εξέταση έχει επίσης αρκετά οφέλη σε σύγκριση με τις μαστογραφίες. Πρώτον, είναι πολύ πιο οικονομικό. Δεύτερον, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα ή περιττή ανησυχία στους ασθενείς. Τρίτον, τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εντός ημερών, αντί των εβδομάδων που χρειάζονται για να ληφθούν τα αποτελέσματα της μαστογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι η διάγνωση μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η εξέταση αίματος θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Τελικά, θα μπορούσε να διπλασιάσει τα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει την ασθένεια στα αρχικά της στάδια – έως και πέντε χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Αυτό θα μπορούσε να κάνει πραγματική διαφορά στη διάσωση ζωών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενθαρρυντική ανακάλυψη στον τομέα της διάγνωσης του καρκίνου και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Εάν ανησυχείτε για τον καρκίνο του μαστού, μιλήστε με το γιατρό σας για να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε μια εξέταση αίματος. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί και το τεστ θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ