Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈξυπνοι τρόποι να σου κρατήσει περισσότερο η βενζίνη

Έξυπνοι τρόποι να σου κρατήσει περισσότερο η βενζίνη

Με την τιμή της βενζίνης να έχει φτάσει σε επίπεδα που ίσως δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε κάτω υπό άλλες συνθήκες, όλοι στρεφόμαστε σε τρόπους να καταναλώνουμε λιγότερη. Εκτός απ’ το να περπατάμε λίγο περισσότερο, να παίρνουμε το ποδήλατο ή τα Μέσα, μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση βενζίνης, εάν είναι απαραίτητο να οδηγήσουμε.


Οι ειδικοί, λοιπόν, μοιράζονται τις συμβουλές τους για πιο οικονομική οδήγηση και συνεπώς χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης και εμείς έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά να τις ακούσουμε!

 

Πώς να κάνεις εξοικονόμηση βενζίνης

 

Πρόσεξε την ταχύτητά σου

Να ακολουθείς το όριο ταχύτητας και πίστεψέ μας, εκτός από ασφαλής, θα είσαι και με περισσότερα χρήματα στην τσέπη σου. Η οδήγηση πάνω απ’ το όριο ταχύτητας μπορεί να σε κάνει να φτάσεις λίγο πιο γρήγορα, όμως, θα πληρώσεις τελικά περισσότερα.

Στόχος σου είναι να μην ξεφεύγεις απ’ τα συνιστώμενα όρια ταχύτητας κάθε δρόμου και να οδηγείς προσεκτικά. Η εξοικονόμηση στα καύσιμα κορυφώνεται γύρω στα 50χλμ/ώρα στα περισσότερα αυτοκίνητα και πέφτει καθώς αυξάνεται η ταχύτητα. Μάλιστα, η μείωση της ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους κατά 5-10χλμ μπορεί να σου εξοικονομήσει 14% παραπάνω βενζίνη!

Σχεδίασε τη διαδρομή σου, αν πρόκειται για ταξίδι

Ένας μικρός προγραμματισμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος. Χαρτογράφησε τη διαδρομή για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να κάνεις κάποιο λάθος και να χρειαστεί να κάνεις παρακάμψεις ή αναστροφές και να έχεις ήδη βρει τον πιο σύντομο και ασφαλή δρόμο.

Ένας μικρός εκ των προτέρων προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ όταν πρόκειται για τη χρήση αερίου

Απόφυγε το υπερβολικό ρελαντί

Με λίγα λόγια, απόφυγε να έχεις ανοιχτή τη μηχανή ενώ είναι ακίνητο το αυτοκίνητο! Ένας κινητήρας αυτοκινήτου καταναλώνει 1/4 έως μισό γαλόνι καυσίμου την ώρα στο ρελαντί, αλλά ένας ζεστός κινητήρας χρειάζεται ελάχιστο καύσιμο για να επανεκκινηθεί. Όπου είναι ασφαλές να το κάνεις, σβήσε τη μηχανή εάν πρόκειται να σταματήσεις για πάνω από 1 λεπτό.

Εξοικονόμηση βενζίνης

Freepik

Μην ξεχνάς τη συντήρηση!

Βεβαιώσου ότι ο αέρας στα ελαστικά σου είναι όπως πρέπει, για μέγιστη απόδοση του καυσίμου και φυσικά μην ξεχνάς το σέρβις του αυτοκινήτου.

Προσοχή στην επιτάχυνση και την επιβράδυνση

Μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις. Είναι γνωστό ότι η απότομη οδήγηση καίει παραπάνω. Η ομαλή οδήγηση είναι η πιο ασφαλής, η καλύτερη για το αυτοκίνητό σου και φυσικά η προτεινόμενη για την τσέπη σου.

Μην περιμένεις να φτάσεις ακριβώς στο 1 μέτρο απ’ το κόκκινο φανάρι ή το στοπ για να φρενάρεις. Είναι και επικίνδυνο και κοστοβόρο. Ξεκίνα να επιβραδύνεις σταδιακά από νωρίς.

Τι να κάνεις με το air condition

Τα αυτοκίνητα είναι συνήθως πιο αποδοτικά σε καύσιμα όταν το κλιματιστικό έχει ρυθμιστεί να ανακυκλώνει τον εσωτερικό αέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή η διατήρηση του ίδιου αέρα δροσερού απαιτεί λιγότερη ενέργεια από τη συνεχή ψύξη ζεστού αέρα από το εξωτερικό.

Μ’ αυτές τις συμβουλές για εξοικονόμηση βενζίνης, ελπίζουμε ότι θα γλιτώσεις κάποια χρήματα και σε συνδυασμό με την αποφυγή της οδήγησης όταν δεν χρειάζεται, θα οδηγηθείς παράλληλα και σε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής!

 

Tags : everyday_life

Αφροδίτη Πρέβεζα 27 March 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/exypnoi-tropoi-na-soy-kratisei-periss/?fbclid=IwAR2D1lyQfeDPwxEaLHEiNYFIIkQAAsBdaAETMCuUOiRqGxopH-1VQRVCyTY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ