Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈξυπνα tricks για να κάνεις πιο φωτεινούς τους χώρους του σπιτιού σου

Έξυπνα tricks για να κάνεις πιο φωτεινούς τους χώρους του σπιτιού σου

Το σπίτι μας είναι το «καταφύγιό» μας και ο χώρος στον οποίο πάντα επιστρέφουμε για να χαλαρώσουμε. Θέλουμε να είναι άνετος, όμορφος και η διακόσμησή του να έχει ένα κομμάτι από την προσωπικότητά μας. Και αυτό που φυσικά κανείς δεν θέλει είναι ο προσωπικός του χώρος να τον «πνίγει», πράγμα που συμβαίνει συχνά αν μένεις σε ένα σπίτι αρκετά σκοτεινό. Για εσένα λοιπόν που έχεις ξεχάσει πώς είναι να βλέπεις τον ουρανό από το παράθυρο, ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο φωτεινό και χαρούμενο! 


 

Πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο φωτεινό

Οι καθρέφτες θα γίνουν ο καλύτερός σου φίλος

Πιθανότατα θα γνωρίζεις ήδη ότι οι καθρέφτες μεγαλώνουν κάθε χώρο. Παράλληλα, λόγω της αντανάκλασης του φωτός στην επιφάνειά τους, θα κάνουν το δωμάτιό σου πιο φωτεινό. Για καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε να τοποθετήσεις τους καθρέφτες κοντά σε μια πηγή φωτός. Για παράδειγμα, ένας τεράστιος καθρέφτης τοίχου ή δαπέδου κοντά σε ένα παράθυρο μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον φυσικό φωτισμό.

 
 

ΝΑΙ στα ανοιχτόχρωμα έπιπλα

 

Συνήθως επιλέγουμε τους καναπέδες, τις καρέκλες και τα τραπέζια με βάση το προσωπικό μας στυλ και αυτό που πιστεύουμε ότι ταιριάζει καλύτερα. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου λοιπόν πώς οι αποφάσεις που παίρνεις για τα έπιπλα επηρεάζουν το επίπεδο φωτισμού του σπιτιού σου. Ένας καναπές σε ένα πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα όπως λευκό, μπεζ ή ιβουάρ θα κάνει το σαλόνι σου να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο και πιο φωτεινό.

 
 

«Αγκάλιασε» το λευκό χρώμα

Πιθανότατα θα το έχεις ξανακούσει, αλλά είναι αλήθεια! Το λευκό χρώμα είναι πραγματικά η καλύτερη λύση για να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο. Το λευκό αντανακλά στις επιφάνειες που βρίσκονται τριγύρω κάνοντας τον χώρο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από ό,τι είναι. Ναι, οι λευκοί τοίχοι λερώνουν πιο εύκολα και ίσως είναι κάπως πιο βαρετοί. Θα βοηθήσουν, όμως, τον χώρο σου να γίνει πιο φωτεινός.

 
 

Προτίμησε ανοιχτές μπεζ/γκρι κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι ένα βασικό στολίδι για ένα σπίτι. Κατά κανόνα, καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο δωμάτιο, ειδικά αν καλύπτουν μια μπαλκονόπορτα. Το γκρι χρώμα για τη διακόσμηση του σπιτιού έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την εξάπλωση του μινιμαλιστικού ύφους. Προτιμάται για το σαλόνι, γιατί είναι ένα χρώμα ξεκούραστο, διακριτικό και συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα. Ιδιαίτερα για σαλόνια και δωμάτια μικρών διαστάσεων το γκρι ανοιχτών αποχρώσεων είναι μια ιδανική επιλογή.

 
 

 

Tags : Design

Φελίτσια Μακοβεϊ 22 May 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/exypna-tricks-gia-na-kaneis-pio-foteinoys-to/?fbclid=IwAR0AdAHy8IODzXJclmA6cfsJtoHxXlrSqUHIl4MiQ6LKiveuPPasWb2frEo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ