Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα και την πλάτη όταν εργάζεστε από το...

Αντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα και την πλάτη όταν εργάζεστε από το σπίτι

Η εργασία από το σπίτι γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αλλά με αυτόν τον νέο τρόπο εργασίας έρχεται μια ποικιλία από πόνους και πόνους που μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστείτε. Ο πόνος στον αυχένα και την πλάτη είναι από τους πιο συνηθισμένους και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε άνετοι και παραγωγικοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι:


1. Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον εργασίας σας είναι εργονομικά σταθερό. Η επένδυση σε μια ρυθμιζόμενη καρέκλα και ένα γραφείο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση της υποστήριξης του λαιμού και της πλάτης σας. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας βρίσκεται στο σωστό ύψος και ότι η καρέκλα σας σας παρέχει επαρκή οσφυϊκή υποστήριξη.

2. Κάντε τακτικά διαλείμματα. Είναι εύκολο να τυλιγθείτε στη δουλειά και να ξεχάσετε να κάνετε παύσεις, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να διατηρήσετε την υγεία του λαιμού και της πλάτης σας. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 30-45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, τεντώστε ή κάντε μια μικρή βόλτα γύρω από το σπίτι σας.

3. Να προσέχετε τη στάση σας. Είναι εύκολο να ξαπλώσετε όταν πληκτρολογείτε ή κάνετε κύλιση, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση του λαιμού και της πλάτης. Βεβαιωθείτε ότι κάθεστε όρθια και κρατάτε τους ώμους και τον λαιμό σας χαλαρούς.

4. Επενδύστε σε υποστηρικτικά μαξιλάρια. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η προσθήκη ενός εργονομικού μαξιλαριού ή οσφυϊκού μαξιλαριού στην καρέκλα σας θα σας βοηθήσει να παρέχετε επιπλέον υποστήριξη για το λαιμό και το κάτω μέρος της πλάτης σας.

5. Δοκιμάστε ένα εργονομικό ποντίκι. Ένα εργονομικό ποντίκι μπορεί να μειώσει την πίεση στον καρπό και τον βραχίονά σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να μην τεντωθεί ο λαιμός και η πλάτη σας.

Η αντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα και την πλάτη όταν εργάζεστε από το σπίτι δεν χρειάζεται να είναι μια αποθαρρυντική εργασία. Με μερικές απλές στρατηγικές, μπορείτε να διατηρήσετε το σώμα σας άνετο και την παραγωγικότητά σας υψηλή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ