Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈνα απλό τρικ για να παίρνεις γρηγορότερα αποφάσεις

Ένα απλό τρικ για να παίρνεις γρηγορότερα αποφάσεις

Πίτσα ή σουβλάκι; Ταξί ή μετρό; Καθημερινά καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που είτε θα είναι καθοριστικές για τη ζωή μας, είτε πρόκειται για απλά διλήμματα της καθημερινότητας. Εάν, όμως, ανήκεις στην μεγάλη κατηγορία των αναποφάσιστων, αυτό το άρθρο είναι για σένα!


Όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι, υπάρχει ένα εύκολο τρικ για να παίρνεις γρήγορα αποφάσεις, το οποίο θα σου αλλάξει τη ζωή!

Ποιο είναι το τρικ; Ρίξε ένα κέρμα!

Η ανάθεση της απόφασής σου στην τύχη μπορεί να ακούγεται παράλογη κι ανεύθυνη, αλλά όχι μόνο θα σε βοηθήσει να λαμβάνεις ταχύτερες αποφάσεις, αλλά θα σε απελευθερώσει κι από τη φυλακή του διλήμματος και θα έχεις στη συνέχεια ένα αίσθημα ικανοποίησης!

Όταν καλείσαι να λάβεις μια απόφαση, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η ανησυχία σου εάν θα κάνεις το σωστό και ποιες θα είναι οι συνέπειες της επιλογής σου.

Όσο καθυστερείς, όμως, να πάρεις μια ή περισσότερες αποφάσεις, τότε οι δυσμενείς συνέπειες αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου και γίνονται ακόμα περισσότερες από εκείνες που θα είχε απλά μια λάθος απόφαση!

Παράλληλα, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει και εσύ παραμένεις αναποφάσιστος, είναι ένα χαμένο δευτερόλεπτο, το οποίο σου έχει «ρουφήξει» πολύτιμη ενέργεια την οποία χρειάζεσαι για την ενασχόλησή σου μ’ άλλες σημαντικές εργασίες.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σύμφωνα με την αρχή του Pareto, μόλις το 20% των αποφάσεών σου κάνει 80% διαφορά στη ζωή σου, την καριέρα σου ή την επιχείρησή σου! Πολλή σκέψη για το τίποτα δηλαδή!

Φυσικά, η ταχύτητα είναι μια προφανής θυσία για τις σημαντικές αποφάσεις, όπου πρέπει να λάβεις υπόψιν σου όλα τα δεδομένα, να ζυγίσεις τις εναλλακτικές λύσεις και να συμβουλευτείς ενδεχομένως και ειδικούς. Αλλά για τις πολλές μικρές αποφάσεις, ποιος νοιάζεται για το εάν είναι απόλυτα σωστές;

Πηγή: https://ipop.gr/themata/eimai/ena-aplo-trik-gia-na-pernis-grigorotera-apofasis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ