Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα9 πράγματα που θα ήταν καλύτερα να μην έχετε στην κρεβατοκάμαρα

9 πράγματα που θα ήταν καλύτερα να μην έχετε στην κρεβατοκάμαρα

Μερικοί άνθρωποι μπαίνουν στην κρεβατοκάμαρά τους μόνο όταν είναι ώρα για ύπνο, αλλά άλλοι κάνουν τις περισσότερες καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Τρώνε ενώ κάθονται στο κρεβάτι τους ή τρέχουν στον διάδρομο. Ωστόσο, ενώ μπορεί να αισθάνονται άνετα, η διατήρηση όλων αυτών των πραγμάτων σε αυτό το δωμάτιο μπορεί να είναι επιβλαβής με τρόπους που δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ. Θα σας παρουσιάσω 9 πράγματα που θα ήταν καλύτερο να μην έχετε στην κρεβατοκάμαρα!


Τα παπούτσια σας

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι βγάζουν τα παπούτσια τους πριν μπουν στο σπίτι είναι η υγιεινή. Τα παπούτσια μας μεταφέρουν πολλά βακτήρια και βρωμιά, και όλα αυτά μπορούν να μείνουν στο όμορφο χαλί σας και να το λερώσουν. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν παπουτσοθήκη έξω από τα σπίτια τους και γι’ αυτό αφήνουν τα παπούτσια τους μόλις περάσουν από την είσοδο ή και μερικές φορές στην κρεβατοκάμαρα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να βγάλετε τα παπούτσια σας έξω από την πόρτα και να τα μεταφέρετε σε κάποιο σημείο αποθήκευσης.

Αποφύγετε να βάζετε τα παπούτσια σας οπουδήποτε κοντά στο κρεβάτι σας με κάθε κόστος. Αυτός είναι ένας χώρος που θα πρέπει να είναι χωρίς μικρόβια και εντελώς άοσμος. Εάν δεν μπορείτε να συνηθίσετε να βγάζετε τα παπούτσια σας έξω από το σπίτι, ακολουθήστε τουλάχιστον αυτόν τον κανόνα για την κρεβατοκάμαρα.

Το ξυπνητήρι ή το τηλέφωνό σας

Το άγχος για το ξυπνητήρι είναι ένας φόβος όταν οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τους συναγερμούς τους να λειτουργούν σωστά. Επίσης, φοβούνται ότι θα τους ξυπνήσουν πριν κοιμηθούν αρκετά. Αυτό το άγχος πηγάζει από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι κοιτούν το ξυπνητήρι τους όταν ξυπνούν στη μέση της νύχτας, σκεπτόμενοι πόσο λίγο χρόνο τους απομένει για να κοιμηθούν. Αυτό μπορεί να διορθωθεί μετακινώντας απλώς το ρολόι σε ένα διαφορετικό δωμάτιο που είναι ακόμα αρκετά κοντά για να ακούγεται το κουδούνισμα.

Για τους ίδιους λόγους θα πρέπει επίσης να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνό μακριά από την κρεβατοκάμαρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να ξυπνήσετε και να δείτε μηνύματα τα οποία θα σας κόψουν τον ύπνο!

Οι οικογενειακές σας φωτογραφίες

Όλοι έχουμε την τάση να κρεμάμε οικογενειακές φωτογραφίες σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι, αλλά το υπνοδωμάτιο είναι ένα μεγάλο «όχι» σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Αυτό συμβαίνει επειδή κοιτάζοντας την οικογένειά σας αργά το βράδυ μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλο άγχος και ανεπιθύμητο στρες. Αρχίζεις να σκέφτεσαι τις ευθύνες σου σχετικά με αυτούς τους ανθρώπους και ανησυχείς για το αν είναι καλά.

Οι φωτογραφίες των νεκρών μελών της οικογένειας μπορούν να δημιουργήσουν ένα θλιβερό και αρνητικό περιβάλλον που θα σας κρατήσει ξύπνιους όλη τη νύχτα. Για να το θέσω πιο ξεκάθαρα, η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένας χώρος αφιερωμένος σε εσάς και τον σύντροφό σας και σε κανέναν άλλον.

Ο εξοπλισμός της γυμναστικής

Ο εξοπλισμός γυμναστικής καταλαμβάνει χώρο και αν δεν έχετε ένα μεγάλο σπίτι, η αποθήκευση του μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον τοποθετήσετε στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό όχι μόνο προκαλεί ακαταστασία όταν ο εξοπλισμός δεν χρησιμοποιείται πλέον, αλλά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό πρέπει να κρατάτε δίπλα στο κρεβάτι σας.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός σας μπορεί να σας προκαλέσει ενοχές εάν παραλείψατε τη ρουτίνα άσκησής σας τελευταία. Αυτή η ενοχή μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα, στερώντας σας επομένως τον πολύτιμο ύπνο σας.

Το γραφείο εργασίας σας

Ο διαχωρισμός της εργασίας σας από τον χρόνο χαλάρωσης είναι ζωτικής σημασίας όταν εργάζεστε από το σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός σας μπορεί εύκολα να αποσπαστεί από τις ευθύνες όταν θέλετε απλώς να ξαπλώσετε. Η εύκολη λύση θα ήταν να μεταφέρετε το γραφείο σας έξω από το υπνοδωμάτιό σας. Αλλά μερικές φορές αυτό δεν είναι δυνατό όταν ζείτε σε ένα μικρό χώρο ή όταν όλα τα άλλα δωμάτια χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

Εάν συμβαίνει αυτό και στη δική σας περίπτωση, σίγουρα πρέπει να αποφύγετε να κάθεστε στο κρεβάτι σας για να κάνετε τη δουλειά σας. Όχι μόνο είναι κακό για τη στάση του σώματός σας, αλλά μπορεί επίσης να αποσπαστείτε και να μπείτε στον πειρασμό να σταματήσετε να εργάζεστε νωρίτερα. Μπορείτε επίσης να γυρίσετε το γραφείο με τρόπο ώστε να μην βλέπει προς το κρεβάτι ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε μια κουρτίνα για να δημιουργήσετε κάποιου είδους διαχωριστικό.

Τα αδιάβαστα βιβλία σας

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν τα βιβλία ως μέλος της οικογένειάς τους . Μερικοί από αυτούς είναι ακόμη και εθισμένοι στο να μαζεύουν βιβλία στα σπίτια τους και είναι αδύνατο να τα διαβάσουν όλα. Εάν συμβεί αυτό, η συλλογή προκαλεί ακαταστασία και τα βιβλία καταλαμβάνουν χώρους παντού στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένης της κρεβατοκάμαρας.

Η λύση στο πρόβλημα θα ήταν να οργανώσετε τακτοποιημένα τα αδιάβαστα βιβλία σας σε μια βιβλιοθήκη. Μπορείτε να κρατήσετε το ένα βιβλίο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή δίπλα στο κρεβάτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα νιώθετε άγχος για όλα τα άλλα βιβλία που δεν έχετε διαβάσει ακόμα, αλλά θα έχετε επίσης περισσότερο χώρο για να μετακινηθείτε, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι όλη η ακαταστασία δημιουργεί έναν τόνο σκόνης!

Θερμάστρα στην κρεβατοκάμαρα

Αν αφήσετε μια θερμάστρα ανοιχτή όλη τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει ξηρό δέρμα και ερεθισμό, που μπορεί να σας δημιουργήσει φαγούρα. Τα άτομα με καρδιακά προβλήματα και άσθμα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με τις θερμάστρες καθώς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στον αέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις θερμάστρες αερίου, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ασφυξία. Το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σβήσετε τη θερμάστρα όταν πηγαίνετε για ύπνο ή φεύγετε από το δωμάτιο.

Ακόμη και όταν βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με ενεργοποιημένο τον θερμαντήρα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα εύφλεκτο κοντά του. Αποφύγετε να το βάζετε σε δάπεδα με μοκέτα και προτιμήστε μια σκληρή επιφάνεια. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ζάλη ή πονοκεφάλους, μπορεί να είναι σημάδι ότι τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Τα σνακ σας

Εάν κρατάτε σνακ στην κρεβατοκάμαρά σας, είναι πιθανό να τρώτε πιο συχνά εκεί μέσα παρά στην κουζίνα. Αυτή η συνήθεια είναι πολύ ανθυγιεινή αφού όλα τα ψίχουλα που μένουν στο δωμάτιό σας προσκαλούν πολλά μικρόβια και βακτήρια. Εκτός αυτού, πιθανότατα τρώτε υπερβολικά όταν τρώτε στο κρεβάτι, παρακολουθείτε κάποια εκπομπή στο φορητό υπολογιστή σας ή στην τηλεόραση. Ο εγκέφαλός σας αποσπάται τόσο πολύ από το χαλαρό περιβάλλον που δεν σηματοδοτεί πότε ότι το στομάχι έχει χορτάσει.

Το φαγητό στο κρεβάτι μπορεί επίσης να διακόψει τον ύπνο σας. Ο εγκέφαλός σας μαθαίνει ότι το κρεβάτι είναι ένα μέρος όπου τρώτε και βλέπετε τηλεόραση. Έτσι, όταν είναι ώρα για ύπνο, είναι ακόμα σε πλήρη λειτουργία και δεν μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να σβήσει τους κινητήρες.

Το διαβατήριό σας και άλλα εμπιστευτικά έγγραφα

Η απόκτηση ενός χρηματοκιβωτίου για το σπίτι μπορεί να φαίνεται ακραίο μέτρο για κάποιους, αλλά μπορεί να είναι απλώς το πιο έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Εάν εισέλθουν κλέφτες στο σπίτι, πιθανότατα θα αναζητούν χρήματα και κοσμήματα στο δωμάτιό σας, αλλά μπορούν επίσης να αρπάξουν τα εμπιστευτικά σας χαρτιά και να τα πουλήσουν στο Διαδίκτυο. Έγγραφα όπως το διαβατήριό σας, η φορολογική δήλωση, η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, το πιστοποιητικό γέννησης αξίζουν επιπλέον προστασία.

Βεβαιωθείτε ότι το χρηματοκιβώτιο που αγοράζετε είναι αδιάβροχο και πυρίμαχο και διαθέτει μηχανισμό κωδικού ασφαλείας αντί για κλειδί. Μπορείτε να τοποθετήσετε το χρηματοκιβώτιο οπουδήποτε πιστεύετε ότι είναι καλύτερο και πιο εύκολο να το φτάσετε.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/9-pragmata-poy-den-prepei-na-exoyme-sthn-krevatokamara/?fbclid=IwAR2D62ktVpybS_TcSJ06oD1iZ-26vxlGWANCu8x9aB8ivzd5KtWfoe_nlpE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ