Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι 4 λόγοι που είναι χρήσιμο να μείνεις έγκυος μετά τα 35

Οι 4 λόγοι που είναι χρήσιμο να μείνεις έγκυος μετά τα 35

Είσαι στα 30 ή και 30 κάτι, πολύ πιθανό να έχεις μια σταθερή σχέση που να μετράει κάποια χρόνια, αλλά -σε αντίθεση με όσα έχεις ακούσει από γνωστές και φίλες- δεν έχεις νιώσει κανένα βιολογικό ρολόι να σου χτυπάει ώστε να σου ξυπνήσει την ανάγκη της μητρότητας.


Γιατί προβληματίζεσαι; Αρχικά, η μητρότητα δεν είναι μια κατάσταση εύκολη και είναι λογικό να θέλεις να νιώσεις απόλυτα έτοιμη πριν το τολμήσεις. Επιπλέον, σου έχουμε φρεσκότατη έρευνα που αναφέρει τους 4 λόγους για τους οποίους δε θα ήταν κακό να αποκτήσεις παιδί από τα 35 κι έπειτα.

1) Προς το παρόν, “μεγαλώνεις” τον εαυτό σου

Τα 20 something πράγματι είναι η περισσότερο γόνιμη περίοδος για μία γυναίκα. Παρόλ’ αυτά, σε αυτή τη φάση της ζωής σου είναι πολύ πιθανό να μην έχεις βρει μια δουλειά με έναν αξιοσέβαστο μισθό, όπως επίσης και να μην έχεις καταλήξει στο σύντροφο που θεωρείς ότι μπορεί να γίνει πατέρας των παιδιών σου. Επομένως, μέχρι οι συνθήκες να καταστούν κατάλληλες, γιατί να βιάζεσαι;

2) Η γονιμότητα είναι ακόμα με το μέρος σου

Το ότι τα 20 φεύγα είναι περισσότερο γόνιμα ως περίοδος από τα 30 κάτι, δεν σημαίνει ότι στη δεύτερη περίπτωση δεν μπορείς να μείνεις έγκυος. Υπάρχουν κι εκείνες οι έρευνες που υποστηρίζουν ότι μια γυναίκα είναι εξίσου γόνιμη στα 30+ όσο και στα 20+.

3) Το παιδί σου έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ιδιοφυΐα

Πρόσφατη μελέτη του London School of Economics αναφέρει ότι τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες των 30+ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν πανέξυπνα, σε σύγκριση με όσα παιδιά γεννιούνται από μαμάδες των 20+ και 40+. Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως είπαμε, στα 30+ είναι περισσότερο πιθανό να έχεις ένα καλό εισόδημα και μια σταθερή σχέση, παράγοντες που επηρεάζουν τη μετέπειτα εξέλιξη αλλά και τις ευκαιρίες του παιδιού σου.

4) Θα φτάσεις μέχρι τα βαθιά γεράματα

Μια ακόμη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που κάνουν παιδιά από τα 33 κι έπειτα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν ως την ηλικία των 95 και παραπάνω, σε σύγκριση με τις γυναίκες που ολοκλήρωσαν την αναπαραγωγική διαδικασία στη φάση των 20+. Το εύρημα αυτό έχει να κάνει με τα γονίδια, καθώς αν μπορείς να συλλάβεις στα 30+ (παρά κάτι 40), αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις γονίδια που μπορεί επίσης να συνδέονται με τη μακροζωία.

Πηγή: https://www.citypatras.gr/plus/oi-4-logoi-poy-chrisimo-na-meineis-egkyos-ta-35/?fbclid=IwAR1_SzCCaq-rqYYfZnBy-HF5lFLf5Q9wtxtd7iZ7guGzW847_7sWGDGqs3E

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ