Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤο Σινάπι και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Το Σινάπι και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Το φυτό Sinapis alba, ευρύτερα γνωστό ως λευκή μουστάρδα, είναι μέλος της οικογένειας Brassicaceae. Αυτό το ανθοφόρο φυτό είναι εγγενές στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά τώρα βρίσκεται σε εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Το φυτό μουστάρδας μεγαλώνει σε ύψος περίπου δύο ποδιών και έχει λευκά άνθη. Οι σπόροι του φυτού χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του δημοφιλούς καρυκεύματος μουστάρδας.


Οι σπόροι μουστάρδας χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Οι σπόροι μουστάρδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των κρυολογημάτων, της γρίπης και της συμφόρησης στο στήθος. Όταν αναμιγνύονται με νερό, οι σπόροι δημιουργούν ένα γύψο μουστάρδας, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στο στήθος για να ανακουφίσει τη συμφόρηση.

Οι σπόροι μπορούν επίσης να αλεσθούν σε σκόνη και να χρησιμοποιηθούν ως κατάπλασμα για μώλωπες και μυϊκούς πόνους. Οι σπόροι μουστάρδας είναι επίσης γνωστό ότι βοηθούν σε πεπτικά προβλήματα, όπως δυσπεψία και φούσκωμα. Όταν λαμβάνονται εσωτερικά, οι σπόροι μουστάρδας μπορούν να βοηθήσουν στην αποβολή αερίων από το πεπτικό σύστημα.

Οι σπόροι μουστάρδας είναι μια καλή πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, του φωσφόρου και του μαγγανίου. Περιέχουν επίσης μια ένωση που ονομάζεται sinigrin, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ