Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜπορεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου να έχει περισσότερα μικρόβια από μια τουαλέτα;

Μπορεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου να έχει περισσότερα μικρόβια από μια τουαλέτα;

Όλοι το έχουμε πάθει. Βρίσκεστε σε μια δημόσια τουαλέτα και ρίχνετε μια γρήγορη ματιά τριγύρω πριν μπειτε. Ίσως το κάθισμα είναι βρεγμένο, ίσως υπάρχει ένας ύποπτος λεκές, ίσως υπάρχει απλώς μια γενική αίσθηση αδιαθεσίας. Όποια και αν είναι η περίπτωση, κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε την επαφή με οποιεσδήποτε επιφάνειες στην τουαλέτα.


Τώρα φανταστείτε το ίδιο σενάριο, αλλά αντί για δημόσια τουαλέτα, βρίσκεστε στο δικό σας αυτοκίνητο. Και αντί να αποφεύγετε την επαφή με επιφάνειες, στην πραγματικότητα τις αγγίζετε συνεχώς – το τιμόνι, ο μοχλός ταχυτήτων, η λαβή της πόρτας, το υποβραχιόνιο.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μπορεί να είναι ακόμα πιο βρώμικο από μια δημόσια τουαλέτα. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το μέσο αυτοκίνητο έχει περίπου 200 φορές περισσότερα μικρόβια από τη μέση τουαλέτα.

Πώς λοιπόν καταλήγουν όλα αυτά τα μικρόβια στο αυτοκίνητό σας; Λοιπόν, σκεφτείτε όλα τα μέρη που πηγαίνετε και όλα τα πράγματα που αγγίζετε σε μια μέρα. Στη συνέχεια, σκεφτείτε πόσο συχνά μπαίνετε και βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας. Ακολουθείτε τα μικρόβια από το γραφείο, το γυμναστήριο, το παντοπωλείο και οπουδήποτε αλλού πηγαίνετε. Και επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν σκεφτόμαστε να καθαρίζουμε τα αυτοκίνητά μας τόσο συχνά όσο καθαρίζουμε τα σπίτια μας, όλα αυτά τα μικρόβια απλώς συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας καθαρό και χωρίς μικρόβια; Πρώτα, κάντε το συνήθεια να πλένετε τα χέρια σας πριν μπείτε στο αυτοκίνητό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα μικρόβια από το τιμόνι, τον μοχλό ταχυτήτων και άλλες επιφάνειες. Δεύτερον, πάρτε αντιβακτηριακά μαντήλια στο αυτοκίνητό σας και χρησιμοποιήστε τα για να σκουπίζετε τακτικά τις επιφάνειες. Και τέλος, φροντίστε να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα και να πλένετε τακτικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας για να απομακρύνετε τυχόν συσσώρευση βρωμιάς και μικροβίων.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας καθαρό και χωρίς μικρόβια – και να το κάνετε πιο ευχάριστο μέρος για να βρίσκεστε.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ