Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι άγνωστες χρήσεις του λεμονιού που θα σου λύσουν τα χέρια

Οι άγνωστες χρήσεις του λεμονιού που θα σου λύσουν τα χέρια

Έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν για τα οφέλη των λεμονιών, αλλά μάλλον δεν σου έχουμε πει για τις άγνωστες χρήσεις του λεμονιού μέσα στο σπίτι που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια!


Ένα απλό λεμόνι είναι πολύ χρήσιμο για όλο το σπίτι, σε προβλήματα που αντιμετωπίζεις καθημερινά, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη δική σου, προσωπική υγιεινή.

Οι άγνωστες χρήσεις του λεμονιού που θα σου λύσουν τα χέρια

Καθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων

Χρησιμοποίησε το λεμόνι για να καθαρίσεις το βρώμικο και λιπαρό φούρνο μικροκυμάτων. Γέμισε ένα μπολ με νερό και πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού.

Ζέστανέ το για τέσσερα λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποίησέ το για να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων από μέσα.

Τέλος τα κίτρινα νύχια

Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τις γυναίκες: Τα νύχια αλλάζουν χρώμα λόγω υπερβολικού βερνικιού κι αυτό δεν φαίνεται πολύ όμορφο! Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό τέχνασμα για να επιστρέψουν τα νύχια σου στο φυσιολογικό τους χρώμα αφού τα ξεβάψεις. Κόψε ένα λεμόνι στα δύο και τρίψε τα νύχια σου.

Μακριά τα έντομα

Πολλά έντομα, όπως τα κουνούπια και τα μυρμήγκια, πραγματικά σιχαίνονται τα λεμόνια. Ανακάτεψε τον χυμό ενός λεμονιού με λίγο νερό, ρίξε το σε μια φιάλη ψεκασμού και ψέκασε σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι σας. Αντίο, έντομα!

Καθάρισε το ξύλο κοπής

Συχνά χρησιμοποιείς το ξύλο κοπής για να κόψεις το κρέας και τα λαχανικά. Δυστυχώς, μερικές μυρωδιές δεν φεύγουν ακόμα και με το πλύσιμο. Ένα λεμόνι είναι η λύση! Τρίψε μισό λεμόνι πάνω στην επιφάνεια κοπής και πες αντίο στα βακτηρίδια.

Τέλος οι άσχημες μυρωδιές

Ένα τέλειο φαγητό μπορεί να έρθει μαζί με πολύ άσχημες μυρωδιές και τα χέρια σου να μην ξεμυρίζουν ό,τι και να κάνεις. Το λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει. Απλά τρίψε λίγο χυμό λεμονιού πάνω στα χέρια σου κι όλες οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν. Το ίδιο ισχύει και εάν έπιασες ψάρι με τα χέρια σου! Προσοχή, όμως, εάν έχεις κάποια πληγή μην το κάνεις γιατί θα τσούξει!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/oi-agnostes-chriseis-toy-lemonioy-poy-tha-soy-lysoyn-ta-cheria/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ