Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧρ. Σταϊκούρας: Αναγνωρίζει την ανάγκη αλλαγών η πρόταση της Κομισιόν για την...

Χρ. Σταϊκούρας: Αναγνωρίζει την ανάγκη αλλαγών η πρόταση της Κομισιόν για την οικονομική διακυβέρνηση

Θετικά βλέπει ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, τις κατευθυντήριες γραμμές που παρουσίασε η Κομισιόν για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Όπως υποστηρίζει σε δήλωσή του ο υπουργός, η πρόταση αναγνωρίζει την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στο ισχύον πλαίσιο και συμβάλλει ώστε οι σχετικές συζητήσεις να πραγματοποιηθούν σε εποικοδομητική βάση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε, χθες, την πρότασή της για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόταση η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στο ισχύον πλαίσιο και συμβάλλει ώστε οι σχετικές συζητήσεις να πραγματοποιηθούν σε εποικοδομητική βάση.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι – κράτη-μέλη και θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αναγνωρίζουμε την ανάγκη κοινών, ρεαλιστικών κανόνων, οι οποίοι να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και, παράλληλα, να ενισχύουν τη βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση στην Ευρώπη, μέσω της υλοποίησης επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα συμμετέχει – και θα συνεχίσει να συμμετέχει – στις συζητήσεις αυτές ενεργά και δημιουργικά, με υπεύθυνες και εμπεριστατωμένες προτάσεις και με στόχο η νέα οικονομική αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίζει ότι η μεσο-μακροπρόθεσμη ευστάθεια και βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών θα συνδυάζεται με την επίτευξη διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρ. Σταϊκούρας.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1399819/chr-staikoyras-pos-vlepei-tin-protasi-tis-komision-gia-ti-metarrythmisi-tis-oikonomikis-diakyvernisis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ