Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΥπουργείο Εργασίας: Και επίσημα υπηρεσιακή υπουργός η Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου

Υπουργείο Εργασίας: Και επίσημα υπηρεσιακή υπουργός η Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου

Την υπηρεσιακή υπουργό, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, ενημέρωσε ο απερχόμενος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, για τα τρέχοντα θέματα, αμέσως μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Στη διάρκειά της, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Για τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε να παράγουμε μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα. Μείωση της ανεργίας, δημιουργία πολλών επιπλέον θέσεων εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού, επίλυση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων.

Σήμερα, παραδίδω το υπουργείο στην κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα. Είμαι βέβαιος ότι στον μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, έτσι ώστε όλα να πάνε καλά. Καταβολή των συντάξεων και των επιδομάτων, προώθηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας και φυσικά προώθηση του προγράμματος στέγης που έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και μήνες».

Από την πλευρά της, η υπηρεσιακή υπουργός, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, δήλωσε: «Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο υπουργείο για το σύνολο του ελληνικού λαού. Αναλαμβάνω με μεγάλο αίσθημα ευθύνης το υπουργείο αυτό από τον Κωστή Χατζηδάκη, έναν πολιτικό που επανειλημμένα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Σκοπός μου ως υπηρεσιακή υπουργός είναι να λειτουργήσει απρόσκοπτα το υπουργείο και αποτελεσματικά για τους Έλληνες πολίτες έως ότου αναδειχθεί με την εκλογική αναμέτρηση η νέα κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός, που θα αναλάβει να συνεχίσει παραπέρα».

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου παρευρέθησαν οι απερχόμενοι υφυπουργοί Παναγιώτης Τσακλόγλου και Μαρία Συρεγγέλα, οι γενικοί γραμματείς Άννα Στρατινάκη, Παυλίνα Καρασιώτου, Καλυψώ Γούλα και Ελένη Γιώτη, η υπηρεσιακή γραμματέας Ματθούλα Τριανταφύλλου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας Γιώργος Τζιλιβάκης, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Κωνσταντίνος Γλούμης, ο διοικητής του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο διοικητής του ΜΤΠΥ Επαμεινώνδας Ατσαβές και ο υποδιοικητής της ΔΥΠΑ Γιώργος Χριστόπουλος.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1476261/ypoyrgeio-ergasias-kai-episima-ypiresiaki-ypoyrgos-i-patrina-paparrigopoyloy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ