Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΠολιτικήΣτην πολυεθνική άσκηση «Falcon Leap - 22» σε Βέλγιο-Ολλανδία οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις

Στην πολυεθνική άσκηση «Falcon Leap – 22» σε Βέλγιο-Ολλανδία οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η πολυεθνική στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «Falcon Leap – 22», που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, με τη συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων από συνολικά 11 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Τσεχία).


image
INTIME NEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η «Falcon Leap – 22» διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της Επιχείρησης «Market Garden» κι αποσκοπεί στην επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αεραποβατικών επιχειρήσεων.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από την 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2η ΜΑΛ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ.

image
INTIME NEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κατά την διάρκεια της άσκησης, μεταξύ άλλων, εκτελέστηκαν αντικείμενα ρίψης αλεξιπτωτιστών ημέρα και νύχτα, με τις μεθόδους στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης.

Στην άσκηση «Falcon Leap – 22» οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1907755/stin-poluethniki-askisi-falcon-leap-22-se-belgio-ollandia-oi-ellinikes-eidikes-dunameis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ