Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣιδηρόδρομος: Επιστροφή στις ράγες πρώτα για τον προαστιακό -Τελευταία τα επιβατικά τρένα

Σιδηρόδρομος: Επιστροφή στις ράγες πρώτα για τον προαστιακό -Τελευταία τα επιβατικά τρένα

Τελευταίες θα μπουν ξανά στις ράγες, οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, που συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του σιδηρόδρομου, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.


Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Όπως ανέφεραν πηγές από τους εργαζόμενους, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/society/1449957/sidirodromos-epistrofi-stis-rages-prota-gia-ton-proastiako-teleytaia-ta-epivatika-trena/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ