Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιοι επένδυσαν στο νέο 10ετές ομόλογο της Ελλάδας

Ποιοι επένδυσαν στο νέο 10ετές ομόλογο της Ελλάδας

Με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία το επιτόκιο του νέου 10ετους ομολόγου της Ελλάδας κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και επέτρεψε στο ελληνικό δημόσιο να αντλήσει το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ, δηλαδή το ήμισυ του δανειακού στόχου για το 2023.


Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΔΔΗΧ, το κουπόνι του νέου ομολόγου, που λήγει τον Ιούνιο του 2033, διαμορφώθηκε στο 4,25% (με απόδοση επαναπροσφοράς στο 4,279%).

Οι προσφορές των επενδυτών άγγιξαν τα 21,9 δισ. ευρώ. Η έκδοση από μια καλά διαφοροποιημένη βάση επενδυτών, με το 78% να καλύπτεται από διεθνείς επενδυτές, που βρίσκονται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις χώρες της Ιβηρικής.

Η ποιότητα των επενδυτών είναι επίσης ένα στοιχείο που ικανοποιεί τον οργανισμό διαχείρισης χρέους και το οικονομικό επιτελείο. Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων (fund mangers) στήριξαν στο μεγαλύτερο βαθμό την έκδοση, με μερίδιο 47%. Ακολούθησε η κοινότητα των τραπεζών (27%), ενώ στην τρίτη θέση με αρκετά μικρότερο μερίδιο (11%) συναντάμε τα hedge funds.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/markets/1428662/poioi-ependysan-sto-neo-10etes-omologo-tis-elladas/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ