Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠετρέλαιο: Οι ανησυχίες για ύφεση ρίχνουν τις τιμές

Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για ύφεση ρίχνουν τις τιμές

Πτωτικά ώθησαν την Παρασκευή τις τιμές του πετρελαίου οι ανησυχίες για ύφεση της οικονομίας και η ενίσχυση του δολαρίου, παρόλο που οι απώλειες περιορίστηκαν από τις ανησυχίες για την προσφορά μετά τη νέα εκστρατεία κινητοποίησης της Μόσχας στον πόλεμο της με την Ουκρανία και το αδιέξοδο στις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν. Το πετρέλαιο οδηγείται έτσι προς πτώση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα. 


Ειδικότερα, η τιμή των συμβολαίων του μπρεντ υποχώρησε κατά 0,5% και διαμορφώθηκε στα 90,00 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά το αμερικανικό αργό, η τιμή του υποχώρησε κατά 0,55%, και μιαμορφώθηκε στα 83,03 δολάρια.

«Μετά την επιτάχυνση των αυξήσεων των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης επισκιάζει τα προβλήματα προσφοράς στις αγορές πετρελαίου, παρά την πρόσφατη κλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Teng.

«Ωστόσο, μια απότομη πτώση στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ και η μείωση των αποθεμάτων μπορεί να διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου σε ένα επίπεδο, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει αναπόφευκτα το ζήτημα υποπροσφοράς στις φυσικές αγορές, ενώ η πυρηνική συμφωνία του Ιράν βρίσκεται σε αδιέξοδο», συνέχισε, αναφερόμενη στο γεγονός ότι το  Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1984.

Από την άλλη, περαιτέρω στάθεια στις τιμές βλέπουν οι αναλυτές της Energy Aspects το τέταρτο τρίμηνο, λόγω παραγόντων όπως οι ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση και τα lockdown στην Κίνα για τον Covid. Όπως αναφάρουν, το αργό πιθανότατα θα διαπραγματευτεί στα επίπεδα των 90 δολ. βραχυπρόθεσμα πριν ανέλθει στα περίπου 120 δολ. το βαρέλι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς του πετρελαίου Brent ήταν κοντά στα 90 δολ.την Παρασκευή, με τιμές σχεδόν 30% χαμηλότερες από το υψηλό του Ιουνίου.

naftemporiki.gr

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ & ΑΕΡΙΟ

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1908116/petrelaio-oi-anisuxies-gia-ufesi-rixnoun-tis-times

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ