Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΠολιτικήΝ. Δένδιας: Ξεκάθαρη απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας οι απειλές της...

Ν. Δένδιας: Ξεκάθαρη απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας οι απειλές της Τουρκίας

Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων που «έχουν περάσει σε πρωτόγνωρο επίπεδο» θα αναλύσει στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κατά την 77η Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Δένδιας


Κατά την άφιξή του, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι πρώτα απ’ όλα στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και οι εξελίξεις μετά την ουκρανική αντεπίθεση.

«Αλλά επίσης, θα έχω την ευκαιρία να δείξω στους συναδέλφους μου μια σειρά από ανακοινώσεις, διακηρύξεις, απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου. Γιατί αυτό έχει πλέον περάσει σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο αποτελώντας μια ξεκάθαρη, υπάρχουσα απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας», είπε. 

Για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας αναμένεται επίσης να μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1906854/n-dendias-ksekathari-apeili-kata-tis-kuriarxias-tis-elladas-oi-apeiles-tis-tourkias

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ