Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΠολιτικήΜ. Κατρίνης στο Naftemporiki TV: Η κυβέρνηση επιχειρεί να «θάψει» το θέμα...

Μ. Κατρίνης στο Naftemporiki TV: Η κυβέρνηση επιχειρεί να «θάψει» το θέμα των υποκλοπών

Το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο Naftemporiki TV και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να θάψει το θέμα.


«Μια εθνική υπηρεσία πληροφορίων που μετατρέπεται σε έναν παρακαμπτικό μηχανισμό και μία κυβέρνηση η οποία εκθέτει την χώρα διεθνώς και μας γυρνάει πολλές δεκαετίες πίσω ακόμη» σχολίασε ο κ. Κατρίνης.

Υπενθύμισε ότι «όλα τα κόμματα ψήφισαν στο να γίνει Εξεταστική Επιτροπή πλην της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισε παρών» κάτι που – όπως σημείωσε – «έδειξε από την αρχή την διάθεση της κυβέρνησης στην πρόθεση ή μη να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση, αποτρέπει μάρτυρες από το να μιλήσουν, απειλεί με την έννοια του απορρήτου όσους ξέρουν». «Μάλιστα με προειδοποιητικές δηλώσεις που λένε ότι όποιος σπάσει το απόρρητο κινδυνεύει με ποινικές ευθύνες. Και φτάνουμε σε καταστάσεις όπου ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησης του, αποδεικνύεται πρώτον ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεύτερον ότι το αρχείο που αφορά και την αιτιολογία και το περιεχόμενο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη δεν υπάρχει και έχει καταστραφεί» πρόσθεσε.

Όλα αυτά, συνέχισε, είναι τεκμήρια ενοχής ενός συστήματος που λειτουργούσε όχι για την εθνική ασφάλεια της χώρας, όχι για να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά προφανώς, για να παρακολουθεί και να θεωρεί ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να κρατάει σε ομηρία πολιτικούς αντιπάλους ή πολιτικά κόμματα. 

Τόνισε ακόμη πως «πέρα από τις πολιτικές ευθύνες είναι σαφές ότι θα αναζητηθούν και πιθανές ποινικές ευθύνες».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογικών συνεργασιών, ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει, όχι με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά πολύ καιρό πριν, ότι έχει αυτόνομη πορεία και στρατηγική και ότι δεν προσφέρεται ως βοηθητικός κυβερνητικός εταίρος. «Εμείς λοιπόν επιμένουμε, ότι βάση της δικής μας πρότασης θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να μας πουν εάν συμφωνούν ή όχι. Συνεχίζουμε λοιπόν την αυτόνομή πορεία ότι και να λένε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία εμείς έχουμε την δική μας στρατηγική και θεωρούμε ότι αυτή θα επιδοκιμαστεί από τους πολίτες το βράδυ των εκλογών» δήλωσε.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1907827/m-katrinis-sto-naftemporiki-tv-i-kubernisi-epixeirei-na-thapsei-to-thema-ton-upoklopon

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ