Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜετρό Γραμμή 4: Δήμος Αθηναίων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος στηρίζουν το αίτημα Πατέρα...

Μετρό Γραμμή 4: Δήμος Αθηναίων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος στηρίζουν το αίτημα Πατέρα να σωθούν 230 δέντρα

Την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος, έχει το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικόλας Δ. Πατέρας, στην προσπάθεια που κάνει να σώσει 230 δέντρα στο πάρκο Ριζάρη που θα κατασκευαστεί ο νέος Σταθμός της γραμμής 4 του Μετρό.


Η υπόθεση εξετάζεται στο ΣτΕ, και πριν την κατάθεση των φακέλων, σε δηλώσεις  που είχε κάνει στη «Ν» ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Νικόλας Πατέρας, είχε προαναγγείλει ότι ο Δήμος Αθηναίων θα υποστηρίξει τη θέση του, να κατασκευαστεί  σε άλλο σημείο που δεν υπάρχουν δέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, σε έγγραφο της προς το ΣτΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι συντάσσεται με τις θέσεις του κ. Πατέρα και επισημαίνει ότι το ζήτημα γνωστοποιήθηκε τόσο στην εταιρεία όσο και στους κατοίκους της περιοχής μέσα από δημοσιεύματα κατά τους τελευταίους μήνες. Τονίζει επίσης ότι δεν μπορούσε να συμμετέχει στη διαβούλευση που έγινε αφού πληροφορήθηκε ποτέ τη διενέργειά της. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακόμα και αν την είχε πληροφορηθεί δε θα συμμετείχε καθώς δεν υπήρχε πληροφόρηση σχετικά με το σχέδιο κοπής των δέντρων του Πάρκου.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει ότι δε γνώριζε για την ύπαρξη εναλλακτικής χάραξης της γραμμής και ότι ενημερώθηκε για αυτή κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Ο Δήμος τάσσεται υπέρ της νέας χάραξης,  καθώς αυτή θα σήμαινε τη μικρότερη δυνατή απώλεια υφιστάμενου πρασίνου, ενώ η νέα χάραξη δεν προβλέπει σημαντική μετατόπιση στην χωροθέτηση του σταθμού.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/business/1449438/metro-grammi-4-dimos-athinaion-elliniki-etaireia-perivallontos-stirizoyn-to-aitima-patera-na-sothoyn-230-dentra/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ