Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: «Απολύτως εφικτή» η αυτοδυναμία στις εκλογές

Κ. Μητσοτάκης: «Απολύτως εφικτή» η αυτοδυναμία στις εκλογές

«Σοβαρό θέμα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την υπόθεση των υποκλοπών, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρακτορείο Bloomberg. Όπως είπε από την αρχή παραδέχτηκε το λάθος στην υπόθεση, και έκανε αλλαγές σε πρόσωπα ώστε να διασφαλίσει ότι υπάρχουν πιο αυστηρά φίλτρα στις παρακολουθήσεις.


Υποστήριξε, ωστόσο, ότι μεγαλύτερο και πιο ευρύ είναι το πρόβλημα με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης που κυκλοφορεί στην Ευρώπη. «Πρέπει να βρούμε τη λεπτή γραμμή του να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε θεμελιώδη δικαιώματα αλλά παράλληλα να μην συμβιβάσουμε την ικανότητα των υπηρεσιών μας ασφαλειας να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι πρέπει να ηγηθούμε της προσπάθειας να απαγορευτεί η πώληση τέτοιου είδους υλικό. «Χρειάζεται ευρωπαϊκή διαχείριση», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει πώς έχει επηρεάσει την κυβέρνηση η υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ σταθερή και εκτιμάει ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών ο ελληνικός λαός θα την εμπιστευθεί να ηγηθεί της χώρας, καθώς έχει αποδειχθεί «καλός μάνατζερ στη διαχείριση κρίσεων που παράλληλα εφαρμίζει μεταρρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν πραγματικά να αλλάξει τη χώρα». 

«Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουμε την απόλυτη πλειοψηφία μετά τις επόμενες εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός.  «Δεν λέω ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται. Λέω ότι στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία ενδιαφέρονται περισσότερο», συνέχισε. «Οι εκλογές θα διεξαχθούν με αυτό που ονομάζουμε ενισχυμένο σύστημα αναλογικής εκπροσώπησης, το οποίο μας επιτρέπει να σχηματίσουμε μόνοι μας κυβέρνηση εάν φτάσουμε στο 37, 38% των λαϊκών ψήφων, κάτι που είναι απολύτως εφικτό». 

naftemporiki.gr

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1907617/k-mitsotakis-apolutos-efikti-i-autodunamia-stis-ekloges

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ