Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚουτσούμπας: Η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ θα ξανακαπνίσει – Μην πιστεύετε ό,τι λένε...

Κουτσούμπας: Η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ θα ξανακαπνίσει – Μην πιστεύετε ό,τι λένε προεκλογικά

Κατά της κυβέρνησης αλλά και της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ανοιχτή σύσκεψη συνδικάτων και φορέων στη Λάρυμνα με αφορμή το κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.


Κατηγορώντας εξίσου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «Πριν 3 χρόνια, στην έναρξη αυτής της επίθεσης που έχετε δεχτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ εμπιστεύτηκε τον αγώνα σας, εμπιστεύτηκε τη δύναμή σας. Κόντρα στις προβλέψεις που έκανε η κυβέρνηση και επιτελεία άλλων αστικών κομμάτων, που έλεγαν ότι «σε έξι μήνες θα σας είχαν ξοφλήσει».

Πρόσθεσε δε ότι «το ΚΚΕ μπήκε μπροστά μαζί με πρωτοπόρους εργάτες, που δεν συμφωνάνε σε όλα μαζί μας. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, υποκλίνεται σε αυτόν τον αγώνα που έχετε κάνει, όλη η εργατική τάξη».

Ακόμη, κάλεσε το προσωπικό να διατηρήσει την ενότητά του και την συσπείρωση γύρω από τα σωματεία του, υπογραμμίζοντας «να είστε σίγουροι πως αν συνεχίσετε το δρόμο που έχετε χαράξει, δεν μπορεί να σας κουνήσει κανένας από την εργασία και από τα σπίτια σας. Η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ θα ξανακαπνίσει. Σε αυτόν το δρόμο, όπως μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να δηλώνουμε απλοί στρατιώτες στις αποφάσεις σας».

Τόνισε ότι η ΝΔ «προώθησε συνειδητό σχέδιο ώστε να χαρίσει τη ΛΑΡΚΟ κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «σε όλες τις τροπολογίες που ψήφισε τα τελευταία 3,5 χρόνια για την ΛΑΡΚΟ, αποτυπώνει ρητά ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να απολυθούν γιατί είναι βαρίδια».

Σημείωσε ότι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ενώ «όλοι μαζί σε όλα τα μνημόνια και τις κατευθύνσεις, δήλωσαν με την ψήφο τους απλοί στρατιώτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και με την πολιτική τους ως κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια και την πολιτική τους ως αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδειχτεί άξιοι υπερασπιστές των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ο καθένας τους, οπότε κυβέρνησε, με υπερβάλλοντα ζήλο υπερασπίστηκε το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, πρότεινε, ψήφισε και έδρασε προς αυτή την κατεύθυνση.».

«Το ΚΚΕ μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει καταθέσει δύο τροπολογίες και ένα σχέδιο νόμου. Ούτε μία δεν στήριξαν. Ούτε για «τα μάτια του κόσμου» δεν είπαν το απλό, «δεν συμφωνούμε σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά όσα αφορούν τα εργασιακά, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας, την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και της ανάπτυξής της, θέλουμε να συζητηθεί στη Βουλή» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως εξήγησε δεν το έκαναν «γιατί οι δεσμεύσεις που δίνουν αυτά τα κόμματα στο κεφάλαιο είναι καθημερινές».

Υπογράμμισε ότι οι εργάτες δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην «αναμονή των εκλογών και του ερχομού του επενδυτή», αλλά, αντίθετα, «είναι η ώρα να διεκδικήσουν με όρους αντεπίθεσης», τονίζοντας ότι «Είναι η κατάλληλη ώρα να πιέσετε ακόμη πιο δυναμικά και να είστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί έτσι ώστε να πάρετε πίσω αυτά που σας έχουν κλέψει. Σας ανήκουν, είναι ο μόχθος σας. Συνεχίστε αυτό τον αγώνα και μη φοβάστε, το ΚΚΕ είναι δίπλα σας. Παράλληλα με τον αγώνα βγάλτε συμπεράσματα και δώστε και πολιτική απάντηση».

Υπογράμμισε επίσης ότι, η κάτω από όλες τις συνθήκες, στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργατών, θα είναι πιο δυναμική και θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα αν ενισχυθεί το ΚΚΕ.

«Η ΛΑΡΚΟ έχει προοπτική. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ. Μπορεί να εξασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της και η παραπέρα ανάπτυξη της προς όφελος των εργαζομένων και όλου του λαού. Αλλά αυτό απαιτεί μία άλλη πολιτική, μία άλλη οικονομία, μία εξουσία που θα την ασκείτε εσείς οι ίδιοι, που θα την ελέγχετε εσείς οι ίδιοι.

Σε αυτό τον δρόμο ανάπτυξης το ΚΚΕ θέτει την πρότασή του για τη ΛΑΡΚΟ παίρνοντας υπόψη τις προτάσεις των εργαζομένων και τις δυνατότητες που έχει αυτή σήμερα.

Η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να αναπτύξει ολοκληρωμένα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της ΛΑΡΚΟ. Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένα αποδείξει με στοιχεία, επανειλημμένα ότι η ΛΑΡΚΟ είναι χρυσωρυχείο»,  είπε.

«Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ανοιχτή και βιώσιμη ΛΑΡΚΟ, με διασφάλιση όλων των εργαζομένων, όπως και η τροπολογία- προσθήκη για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους και οι δεκάδες, εκατοντάδες παρεμβάσεις μας στη βουλή και ευρωβουλή, δείχνουν το δρόμο, απαντούν στο ερώτημα, ποιος είναι με τους εργάτες και ποιος με το κεφάλαιο.

Μην περιμένετε κάποιους πολιτικούς Μεσσίες. Δεν υπάρχουν τέτοιοι σωτήρες. Είμαστε σίγουροι, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορεί χωρίς αφεντικά! Αυτό είναι το σύνθημα μας. Καλή δύναμη και υγεία», κατάληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1427768/koytsoympas-i-tsiminiera-tis-larko-tha-xanakapnisei-min-pisteyete-oti-lene-proeklogika/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ