Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατώτατος μισθός: Θετικά αποτιμά η ΚΕΕΕ την αύξηση στα 780 ευρώ

Κατώτατος μισθός: Θετικά αποτιμά η ΚΕΕΕ την αύξηση στα 780 ευρώ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα των 780 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, βρίσκει σύμφωνους τους επιχειρηματίες στο σύνολό τους, καθώς ως μέτρο καταφέρνει να ισορροπήσει τη διαφορά η οποία προκύπτει από της αύξηση του πληθωρισμού και τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και την αύξηση στο κόστος λειτουργίας σχεδόν όλων των επιχειρήσεων.


Aυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Ιωάννης Μασούτης, προσθέτοντας, η κυβέρνηση, έπειτα από συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αποφάσισε την αύξηση αυτή με γνώμονα να δύνανται να την υποστηρίξουν, τόσο οι μικρομεσαίες όσο και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, από όλους τους κλάδους της παραγωγικής οικονομίας.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υποστήριξε και εξακολουθεί να υποστηρίζει, τονίζει ο κ. Μασούτης, ότι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν τον πρωταρχικό πυλώνα της ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. Η νέα αύξηση κατά 9,4%, η οποία θα προστεθεί στις δύο αυξήσεις της προηγούμενης περιόδου, παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις, τις καινοτόμες δράσεις και τα νέα προγράμματα για την ενίσχυση της εργασίας, έχουν σκοπό αφενός την τόνωση της απασχόλησης και αφετέρου τη μείωση της ανεργίας – η οποία υπολογίζεται κατά περίπου έξι ποσοστιαίες μονάδες.

«Η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των αποδοχών, με μια σειρά από μέτρα, όπως φοροαπαλλαγές και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, συνιστούν θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, αλλά και συνολικά για την κοινωνία» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1451284/katotatos-misthos-thetika-apotima-i-keee-tin-ayxisi-sta-780-eyro/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ