Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΟικονομίαΗ Γερμανία θα εθνικοποιήσει τη γιγάντια εταιρεία αερίου Uniper

Η Γερμανία θα εθνικοποιήσει τη γιγάντια εταιρεία αερίου Uniper

REUTERS/ANDREAS GEBERT


Το γερμανικό κράτος θα εθνικοποιήσει σε ποσοστό 98,5% τη γιγάντια εταιρεία φυσικού αερίου Uniper, η οποία ασφυκτιά εξαιτίας των περικοπών στην παροχή ρωσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πλειοψηφικός μέτοχος της επιχείρησης, ο φινλανδικός όμιλος Fortum.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στο Βερολίνο και τον σκανδιναβικό όμιλο, η Γερμανία θα εξαγοράσει έναντι περίπου 500 εκατ. ευρώ το 56% του κεφαλαίου που κατέχει η Fortum και θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 8 δισεκ. ευρώ, αναφέρει η φινλανδική επιχείρηση σε ανακοίνωσή της. «Μετά την αύξηση κεφαλαίου και την αγορά των μετοχών, το γερμανικό κράτος θα διαθέτει περίπου το 98,5% της Uniper», διευκρινίζει η Fortum.

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και το Βέλγιο. Στις αρχές του 2023 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και οι δύο πρώτοι τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στη Βόρεια Θάλασσα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ & ΑΕΡΙΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1907229/i-germania-tha-ethnikopoiisei-ti-gigantia-etaireia-aeriou-uniper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ