Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕυρωκοινοβούλιο: Ο Σοσιαλιστής Μαρκ Ανγκέλ νέος αντιπρόεδρος στη θέση της Εύας Καϊλή

Ευρωκοινοβούλιο: Ο Σοσιαλιστής Μαρκ Ανγκέλ νέος αντιπρόεδρος στη θέση της Εύας Καϊλή

Ανταπόκριση από το Στρασβούργο


Με τη δεύτερη ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας 307 ψήφους ο Μαρκ Ανγκέλ των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη θέση της Εύας Καϊλή, η οποία έχει καθαιρεθεί μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Εκτός από την αντικατάστασή της από το αξίωμα της αντιπροέδρου, προχωράει η διαδικασία για την άρση της ασυλίας της. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, έλαβε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη. Το αίτημα για την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, όπως είπε η πρόεδρος του ΕΚ.

Χθες οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης του κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία .

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, στα τέλη Δεκεμβρίου, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1428881/eyrokoinovoylio-o-mark-angkel-neos-antiproedros-sti-thesi-tis-eyas-kaili/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ