Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕνδοοικογενειακή βία: Πάνω από 10.000 περιστατικά έφθασαν φέτος στην ΕΛ.ΑΣ.

Ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 10.000 περιστατικά έφθασαν φέτος στην ΕΛ.ΑΣ.

«Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά. Να καταγγείλουν αυτό που βιώνουν και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άνδρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά, αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλειά τους» τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.


Τιμώντας και υποστηρίζοντας τη σημερινή Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, επισκέφθηκε αστυνομικούς που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στην πλατεία Συντάγματος.

Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού συνομίλησε με γυναίκες αστυνομικούς που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και γυναίκες που έσπευσαν να ενημερωθούν για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ, δήλωσε πως για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες, 365 μέρες τον χρόνο η Ελληνική Αστυνομία δίνει το παρών.

Αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 τέτοιου είδους υποθέσεις άσκησης βίας στη συντριπτική πλειοψηφία ενάντια στις γυναίκες. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία απέναντι στις γυναίκες» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/society/1407461/theodorikakos-pano-apo-10-000-peristatika-endooikogeneiakis-vias-efthasan-fetos-stin-el-as/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ