Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠολιτικήΕιδικό δικαστήριο - Λοβέρδος: Δεν έχω στοιχεία για Παπαγγελοπουλο- Καταφανής ο δόλος...

Ειδικό δικαστήριο – Λοβέρδος: Δεν έχω στοιχεία για Παπαγγελοπουλο- Καταφανής ο δόλος της Τουλουπάκη

Για δεύτερη μέρα κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους δικηγόρους του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης για το εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, είχε παρέμβει για να  καθυστερήσει να διαβιβαστεί στη Βουλή η αναφορά που είχε καταθέσει στην εισαγγελία διαφθοράς για την μη τιμολόγηση των φαρμάκων της Νοβάρτις.

“Μπορώ να το πιθανολογήσω σφόδρα όμως δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω”, κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Για την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ο κύριος Λοβέρδος κατέθεσε ότι “ο δόλος της ήταν καταφανής ” και πώς “η αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του πρώην υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή,   “κρυφτηκε” στη δικογραφία της Νοβάρτις.”

Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως που είχαν σχέση με την ενοχοποίηση των πολιτικών ( και του Ανδρέα Λοβέρδου) στη Novartis, υπόθεση για την οποία έχει εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα,  είπε:  

“Αν θέλετε να πάμε εκεί, θα είμαι ο πρώτος αλλά δεν δικάζετε αυτό το σκέλος εδώ».

Εισαγγελέας : Στις καταθέσεις σας στην ανακρίτρια έχετε πει ότι είναι μέλος της συμμορίας … Τώρα τι άλλαξε ;

Λοβέρδος : Τίποτα δεν άλλαξε στη δική μου θέση. Το βούλευμα άλλαξε. Εγώ δεν ήρθα εδώ να αναφέρω τις θέσεις μου. Ήρθα ως μάρτυρας να εισφέρω όσα στοιχεία γνωρίζω. Τίποτα δεν άλλαξε είμαι στο Ειδικό Δικαστήριο και καταθέτω για την κρινόμενη υπόθεση.
 

Ένταση 

Ενταση σημειώθηκε σε διακοπή της δίκης μεταξύ των δικηγόρων των κατηγορουμένων οι οποίοι λογόφεραν για τον τρόπο πού υποβάλλονται οι ερωτήσεις στον μάρτυρα.
 

Κατάθεση Χριστοφιλοπουλου

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο είχαν καταθέσει την αναφορά σε βάρος του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, ο Παν. Κουρουμπλής δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην τιμολόγηση των φαρμάκων «προκαλώντας βλάβη στο δημόσιο και στους ασφαλισμένους». 

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε ότι δεν έχει στοιχεία σε βάρος παπαγγελόπουλου και της Τουλουπάκη σχετικά με τη μη διαβίβαση του φακέλου Κουρουμπλή στη Βουλή, αναφέροντας ωστόσο ότι η Εισαγγελία διαφθοράς θα έπρεπε αμελλητί να διαβιβάσει τον φάκελλο.

Η κατάθεση της κ. Χριστοφιλοπούλου θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

naftemporiki.gr

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1911898/eidiko-dikastirio-loberdos-den-exo-stoixeia-gia-papaggelopoulo-katafanis-o-dolos-tis-touloupaki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ