Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠολιτικήΓ. Κατρούγκαλος στο Naftemporiki TV: Κενό στρατηγικής στις κινήσεις της κυβέρνησης έναντι...

Γ. Κατρούγκαλος στο Naftemporiki TV: Κενό στρατηγικής στις κινήσεις της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας

Η Τουρκία για πρώτη φορά από τη συμφωνία του 1930 θέτει θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, κάτι που κανείς δεν μπορεί να περάσει αψήφιστα ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή 7-10 της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής και στους Νικόλ Λειβαδάρη και Κώστα Καλέτσιο.


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, αλλά δεν πρέπει να φοβάται και πολύ περισσότερο να επιτρέψει στον Ερντογάν να εργαλειοποίησει τον φόβο. Αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται στο ζήτημα με την επιθετική ρητορική της Τουρκίας είναι μια συνεπή στρατηγική, που όμως δεν υπάρχει, είπε ο κ. Κατρούγκαλος  «Δεν μπορούμε από το ‘Ερντογάν γιοκ’ να περνάμε σε κινήσεις που δεν έχουν προετοιμαστεί. Δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να υπάρχουν για να αποφευχθούν ατυχήματα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας όμως πως «όπως έχει ήδη φανεί πρέπει να έχει προετοιμασία η συνάντηση ιδίως σε πολύ ψηλό επίπεδο και κυρίως στην ατζέντα καθώς πρέπει να ξέρουμε τι επιδιώκουμε» 

NAFTEMPORIKI.GR

Σε αυτό το σημείο διαπιστώνεται ένα βασικό κενό στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Η Ελλάδα έπρεπε να διεκδικήσει η πρόσκληση Ερντογάν στην επερχόμενη σύνοδο της Πράγας να γίνει με όρους και να μην είναι λευκή κάρτα-πρόσκληση στον Ερτνογάν που ουσιαστικά τον επιβραβεύει. 

Όπως ανάφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος η αντιπολίτευση καταλογίζει στην κυβέρνηση κενό στρατηγικής και συνέπειας. «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει τι από τα δυο ισχύει το ‘Ερντογάν γιοκ’ ή η συνάντηση» συμπλήρωσε.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1909336/g-katrougkalos-sto-naftemporiki-tv-keno-stratigikis-stis-kiniseis-tis-kubernisis-enanti-tis-tourkias

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ