Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒρετανία: Προθεσμία 24 ωρών για να σωθεί το παράρτημα της Silicon Valley...

Βρετανία: Προθεσμία 24 ωρών για να σωθεί το παράρτημα της Silicon Valley Bank

Εικοσιτέσσερις ώρες έχουν στη διάθεσή τους οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της Βρετανίας προκειμένου να διασώσουν από την κατάρρευση το παράρτημα στη χώρα της χρεοκοπημένης αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB).


Η Τράπεζα της Αγγλίας προετοιμάζεται να θέσει σε διαδικασία πτώχευσης τη Valley Bank UK (SVB UK), όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Δανειστές όπως, η Barclays PLC και η Lloyds Banking Group συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία, προσέγγισε το διοικητικό συμβούλιο της SVB UK στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να διαπιστώσει αν θα μπορούσε να επιτευχθεί μία έκτακτη συμφωνία εξαγοράς, σύμφωνα με το Sky News.

 Τζέρεμι Χαντ: Εργαζόμαστε για «να αποφευχτούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες»

Στο μεταξύ ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, αλλά και με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι προκειμένου «να αποφευχτούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες» που προκύπτουν από το χάος γύρω από τη θυγατρική της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Εργαζόμαστε σταθερά το Σαββατοκύριακο στη διάρκεια της νύχτας”, δήλωσε ο Χαντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. “Θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα, σχέδια, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες οικονομικής ρευστότητας και να πληρώσουν το προσωπικό τους».

Ο Χαντ δήλωσε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εξεύρεση «μιας μακροπρόθεσμης λύσης που ελαχιστοποιεί ή ακόμη και αποφεύγει συνολικά, απώλειες για μερικές από τις περισσότερο υποσχόμενες εταιρίες μας».

Η δραματική κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας SVB Financial Group, που είχε ως αντικείμενο τη δανειοδότηση νέων εταιριών (startup) στον τομέα της τεχνολογίας, ήταν το μεγαλύτερο τραπεζικό συμβάν, από την οικονομική κρίση του 2008.

Με δεδομένη τη σημασία που είχε η τράπεζα SVB για τους πελάτες της, η κατάρρευσή της θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για μερικές εταιρίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χαντ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1449372/vretania-prothesmia-24-oron-gia-na-sothei-to-parartima-tis-silicon-valley-bank/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ