Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒρετανία: Πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι σε λίστες αναμονής για νοσοκομεία

Βρετανία: Πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι σε λίστες αναμονής για νοσοκομεία

Ανήμπορη είναι πλέον η Βρετανία να μειώσει τις λίστες αναμονής ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι περιμένουν να δεχθούν φροντίδα στα βρετανικά νοσοκομεία.


Ειδικότερα, τα επίσημα στοιχεία που δημοσιευτήκαν σήμερα, εμφανίζουν αριθμό ρεκόρ στις λίστες αναμονής, καταδεικνύοντας την κρίση που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), κυρίως λόγω της πανδημίας covid-19.

Γεγονός είναι ότι μετά την πανδημία, το NHS δυσκολεύεται να μειώσει τις λίστες αναμονής με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι οι ασθενείς, είτε για να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τη θεραπεία καρκίνων, είτε για διαδικασίες ρουτίνας ή για κάτι έκτακτο.

Σχεδόν 7,1 εκατ. άνθρωποι περίμεναν στα τέλη Σεπτεμβρίου να λάβουν φροντίδα, ένα επίπεδο που έχει να καταγραφεί τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2007, όταν δημιουργήθηκε ο δείκτης αυτός.

Σχεδόν το ένα πέμπτο των ανθρώπων αυτών περιμένουν πάνω από ένα χρόνο, παρόλο που ο αριθμός των πολιτών που αναμένουν πάνω από 18 μήνες μειώθηκε σχεδόν κατά 60% σε ένα έτος, σύμφωνα με το NHS.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν φαίνεται να επικρατεί ηρεμία στις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών, με αύξηση στον αριθμό των προσώπων που περιμένουν πάνω από 12 ώρες για να τους δοθεί κρεβάτι.

Και η κατάσταση αυτή μπορεί να επιδεινωθεί ενώ φθάνει ο χειμώνας και μαζί με αυτόν η εισροή των ασθενών που πάσχουν από εποχικούς ιούς, και όλο αυτό μέσα σε ένα τεταμένο κοινωνικό περιβάλλον.

Το συνδικάτο των νοσηλευτών Royal College of Nursing ανακοίνωσε χθες μια άνευ προηγουμένου πανεθνική απεργία πριν τα τέλη του έτους με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις και φόντο την κρίση του κόστους διαβίωσης. Η κυβέρνηση έκρινε ότι τα αιτήματα του συνδικάτου είναι μη ρεαλιστικά για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1400007/vretania-pano-apo-7-ekat-anthropoi-se-listes-anamonis-gia-nosokomeia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ