Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒατικανό: Πρόκειται να παραιτηθεί ο πάπας Φραγκίσκος;

Βατικανό: Πρόκειται να παραιτηθεί ο πάπας Φραγκίσκος;

Υπόνοιες για πιθανή παράιτησή του άφησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, αφού σε ομιλία του προς το συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ανέφερε εκτός άλλων ότι: «Θα μας κάνει καλό να καλλιεργήσουμε την αρετή που μας επιτρέπει να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή».


«Θα μας κάνει καλό να καλλιεργήσουμε, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, την αρετή που μας επιτρέπει να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή, μαρτυρώντας ότι το σημείο αναφοράς της ζωής, είναι ο Ιησούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ας σκεφθούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το πράγμα για έναν ιερέα, ο οποίος καλείται να ιερουργεί όχι για προσωπικό συμφέρον ή για τάση πρωταγωνισμού, αλλά για να οδηγήσει τους ανθρώπους προς τον Ιησού», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, μπορεί να πρόκειται σε έμμεση αναφορά του Φραγκίσκου, σε πιθανότητα μελλοντικής του παραίτησης.

Ο Αργεντινός πάπας είναι 86 ετών, αντιμετωπίζει προβλήματα στο βάδισμα και πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει παραδώσει στον πρωθυπουργό του Βατικανού υπογεγραμμένη επιστολή στην οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον στις υποχρεώσεις του, θα επιλέξει την οδό της παραίτησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1427784/vatikano-prokeitai-na-paraitithei-o-papas-fragkiskos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ