Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΠολιτικήΑγωγή Κεραμέως κατά ΔΟΕ για τους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και Μέντορα

Αγωγή Κεραμέως κατά ΔΟΕ για τους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και Μέντορα

Κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), για την απεργία – αποχή ενάντια στους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα


Ειδικότερα, ζητεί την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα τα άρθρα 92 και 93 του ν. 4823/2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο ζητεί από το Δικαστήριο να κρίνει παράνομη την κηρυχθείσα από τη ΔΟΕ απεργία – αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα, οι οποίοι, αξίζει να σημειωθεί, έχουν ρόλους υποστηρικτικούς του έργου των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας εν γένει, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, ενώ η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα, Πέμπτη, λόγω του επείγοντος.

«Η ΔΟΕ», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, «που αρνείται συστηματικά την εφαρμογή των νόμων εν τοις πράγμασι, στοχεύοντας να επιβάλει τη βούλησή της στη Βουλή, ενώ αποπειράται διαρκώς να ματαιώσει κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης, επέδωσε στο υπουργείο Παιδείας εξώδικο, στρεφόμενη κατά της εφαρμογής ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου. Μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλείται είναι ότι το υπουργείο επιδιώκει την ‘ενίσχυση των μονοπρόσωπων οργάνων, όπως του διευθυντή του σχολείου’, την ‘εντατικοποίηση της γραφειοκρατίας’ που ‘πολύ απέχουν’ από ‘την διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων των εκπαιδευτικών’, ανάμεσα σε άλλα».

«Με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, την οπισθοδρομική στάση και την άγνοια των διεθνών πρακτικών, η ΔΟΕ, που πρώτη θα έπρεπε να επιδιώκει τη στήριξη του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας με κάθε πρόσφορο μέσο, υπονομεύει τελικά τα ίδια τα συμφέροντα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ. 

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1907703/agogi-kerameos-kata-doe-gia-tous-thesmous-tou-endosxolikou-suntonisti-kai-mentora

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ