Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑΑΔΕ: Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών αξίας 5 εκατ. ευρώ

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών αξίας 5 εκατ. ευρώ

119 κιλά ναρκωτικών ουσιών εντόπισαν και κατάσχεσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν.


Ειδικότερα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, μετά από ανάλυση κινδύνου, επέλεξαν για έλεγχο εμπορευματοκιβώτιο από το Εκουαδόρ με τελικό προορισμό τον Πειραιά και δηλωμένο περιεχόμενο μπανάνες, λόγω αυξημένης πιθανότητας μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου με ακτίνες X-RAY εντοπίστηκε στον εσωτερικό χώρο του ψυγείου, εντός του τοιχώματος του μονωτικού υλικού της οροφής, ένδειξη πιθανής ύπαρξης οργανικού υλικού.

ΑΑΔΕ

Ακολούθησε φυσικός έλεγχος από τους ελεγκτές του Γ΄ Τελωνείου, με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Γ’ Τελωνείο Εισαγωγής Πειραιά, εκατόν έξι (106) συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία, μεικτού βάρους περίπου εκατόν δεκαεννέα και πεντακοσίων γραμμαρίων (119.500gr).

Η αξία της ποσότητας ναρκωτικών που κατασχέθηκε ανέρχεται στο ποσό των 5.019.000 ευρώ.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η προανάκριση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1430575/aade-kataschesi-narkotikon-oysion-axias-5-ekat-eyro/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ