Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΆλμα 10% για το Bitcoin μετά την «ασπίδα» στις καταθέσεις των SVB,...

Άλμα 10% για το Bitcoin μετά την «ασπίδα» στις καταθέσεις των SVB, Signature

Με ένα εντυπωσιακό ράλι υποδέχθηκαν τα κρυπτονομίσματα την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης και της Federal Reserve να παρέμβουν για να αποτρέψουν μία μετάδοση του πανικού, που προκάλεσε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και το λουκέτο στη Signature Bank, στις αγορές.


Να σημειωθεί ότι η Signature Bank, που ανακοινώθηκε ότι περνάει στον έλεγχο των ομοσπονδιακών αρχών αργά χθες το βράδυ, είναι μία τράπεζα που χρηματοδοτεί κατά κύριο λόγο των αγορά των cryptos. Η SVB ήταν ένας από τους κορυφαίους πιστωτές για τις τεχνολογικές startups των ΗΠΑ – κάποιες εκ των οποίων είχαν επίσης σημαντική εκθεση στα κρυπτονομίσματα. Στην πολύπαθη αγορά των cryptos τον τελευταίο χρόνο είχαμε την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX αλλά και την πρόσφατη χρεοκοπία της τράπεζας Silvergate. Πολλοί φοβούνταν λοιπόν νέα αιμορραγία για τα ψηφιακά νομίσματα.

Αντ’αυτού σήμερα έχουμε άλμα 10% για το Bitcoin στα 22.560 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 10 ημέρες, σύμφωνα με την CoinDesk. To Ether ενισχύεται επίσης σε ποσοστό περίπου 10% στα 1.614,89 δολάρια και άλλα μικρότερα κρυπτονομίσματα ακολουθούν. Μένει να φανεί εάν η ανοδική αυτή τάση θα έχει συνέχεια.

naftemporiki.gr

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/society/1449563/alma-10-gia-to-bitcoin-meta-tin-aspida-stis-katatheseis-ton-svb-signature/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ