Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να βλέπω «το ποτήρι μισογεμάτο»; 5 συμβουλές για μία πιο αισιόδοξη...

Πώς να βλέπω «το ποτήρι μισογεμάτο»; 5 συμβουλές για μία πιο αισιόδοξη και ευτυχισμένη στάση ζωής!

Καθημερινά τρέχουμε, αγχωνόμαστε, προσπαθούμε να φέρουμε σε πέρας ό,τι έχει αναλάβει ο καθένας μας, ώστε να είναι όλα όπως πρέπει. Ένας καθημερινός μαραθώνιος και μία προσπάθεια να κρατήσουμε τις ψυχολογικές μας ισορροπίες. Δεν πετυχαίνει πάντα ωστόσο, και υπάρχουν φορές που δεν πάει τίποτα καλά, που μας φαίνονται όλα χάλια και νιώθουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο. Στη ζωή μας εξάλλου, αυτό που αποζητάμε είναι το συναίσθημα της ευτυχίας και όταν δεν το νιώθουμε μας παίρνει από κάτω. Μα, «πώς να νιώθω ευτυχισμένη;», αναρωτιέσαι. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα και μοιραζόμαστε συμβουλές που πιστεύουμε ότι θα σε βοηθήσουν.


Αρχικά, είναι καλό να ξέρουμε πως η ευτυχία δεν έχει μία συγκεκριμένη συνταγή, στην οποία ακολουθούμε τα βήματα και είναι έτοιμη. Αυτό που ονομάζουμε ευτυχία είναι εκεί έξω για όλους και είναι στο δικό μας χέρι να το ανακαλύψουμε. Ίσως φαίνεται χιλιοειπωμένο αλλά είναι αλήθεια, η ευτυχία είναι μικρές στιγμές. Για να τη δούμε και να τη βιώσουμε, αυτό που παίζει τον κύριο ρόλο είναι η δική μας οπτική. Χρειάζεται να υιοθετήσουμε ένα θετικό και αισιόδοξο mindset.

Πώς να νιώθω ευτυχισμένη;

Πώς να νιώθω ευτυχισμένη;

unsplash

 

Πώς θα γίνει αυτό; Θα με ρωτήσεις και με τα δίκια σου, καθώς δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Ακόμα και οι πιο αρνητικοί ή απαισιόδοξοι άνθρωποι, αν το θέλουν, μπορούν να γίνουν πιο αισιόδοξοι και να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι. Πώς; Μα φυσικά με εξάσκηση και εκπαίδευση του μυαλού σε αυτή την οπτική.

Είναι απίστευτο το τι αλλαγές μπορούν να συμβούν στη διάθεσή μας και στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, αν κάνουμε 5 απλά θετικά πράγματα κάθε μέρα για 21 μέρες. Πιο συγκεκριμένα ας δοκιμάσουμε να:

  • Νιώθουμε ευγνώμονες για ό,τι καλό έχουμε
  • Κάνουμε δίλεπτα διαλείμματα για διαλογισμό
  • Προσθέσουμε στη μέρα μας λίγη άσκηση
  • Συμμετέχουμε σε μικρές τυχαίες πράξεις καλοσύνης
  • Αναβιώνουμε ευχάριστες εμπειρίες μέσα από τη γραφή ημερολογίου

Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε με αυτή τη διαδικασία είναι η εξοικείωση του μυαλού με κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει. Το βασικό κομμάτι της εξάσκησης είναι η επανάληψη, για αυτό είναι σημαντικό να τηρηθεί το διάστημα των 21 ημερών. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους αθλητές , οι οποίοι κάνουν κάθε μέρα προπόνηση για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Λειτουργεί στα αλήθεια η εκπαίδευση του μυαλού μας;

Πολύ πιθανό να αναρωτιέσαι πώς λειτουργούν αυτές οι πράξεις και βοηθάνε στην αλλαγή της διάθεσής μας. Στην ουσία, αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν νέα νευρολογικά μονοπάτια. Για παράδειγμα, σκέψου κάτι που στην αρχή σε δυσκόλευε να το καταφέρεις, όμως με τον καιρό και όσο πιο πολλές φορές το έκανες το κατάφερες όπως ήθελες. Όταν βάζεις τον εγκέφαλό σου στη διαδικασία να σκεφτεί με έναν νέο τρόπο βρίσκεσαι στο πρώτο σκέλος, τις πρώτες δύσκολες φορές που έκανες κάτι.

Σου φαίνεται απίθανο να το κάνεις, ότι δε θα το καταφέρεις ποτέ. Όμως όσο πιο πολλές φορές το κάνεις τόσο καλύτερα και πιο γρήγορα το καταφέρνεις. Το ίδιο γίνεται και όταν επιλέγεις να αλλάξεις την οπτική σου από αρνητική σε θετική. Με την επανάληψη και τη συνεχή διαδικασία δημιουργείς στο μυαλό σου διεξόδους και οι θετικές σκέψεις αρχίζουν να ρέουν γρηγορότερα και πιο φυσικά.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι η θετική διάθεση για όλους μας και είναι ένα δώρο που οφείλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Ελπίζουμε με όσα μοιραστήκαμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο εσένα που θες να ξεκινήσεις να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο!

 

Tags : Inspiration

Έφη Λέκκα 18 December 2022

Πηγή: https://ipop.gr/inspiration/pos-na-vlepo-to-potiri-misogemato-5-s/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ